Adresa:
str. Dumbrava, nr. 45
Zalau, Salaj, Romania

Unic distribuitor usi automatizate MANUSA in Romania

Usi automate in filme si televizoareȘtiați că ușile automate au apărut pe televizor înainte ca acestea să existe? În anii '60, când au fost instalate doar câteva uși în întreaga lume, majoritatea oamenilor nu și-au putut imagina posibilitatea deschiderii ușilor fără a le împinge. Doar câțiva s-au gândit la acest lucru. Cu toate acestea, foarte puțini consideră că este un concept interesant pentru o serie de științe-ficțiune. În special pentru spectacolul TV STAR TREK.
Seria afișa ușile care se deschideau singure, fără ca nimeni să le atingă. A fost prima apariție a ușilor automate în industria de televiziune și film. Cu toate acestea, aspectul a fost oarecum fals, deoarece ușile Enterprise au lucrat datorită efortului manual al tehnicienilor.

De atunci, ușile automate au fost implicate în multe scene, atât în ​​filme, cât și în televiziune. Și nu există aproape nici un gen în care nu au fost prezenți. Vreți să vă amintiți cele mai semnificative?

STAR WARS. Filmele din această saga nu ar fi la fel fără ca aceste uși automate să fie deschise "prin utilizarea Forței", astfel că Darth Vader ar putea să le treacă. Știința-ficțiune este unul dintre genurile care a folosit cel mai bine acest tip de deschidere pentru navele spațiale, laboratoarele și alte spații. Un astfel de concept se găsește în literatură, deoarece scriitorul renumit de ficțiune științifică H.G. Wells a ilustrat o ușă automată în cartea sa "Când se trezește dormitorul" (1899).

Înapoi la subiectul filmului și al emisiunilor TV, trebuie doar să reamintim câteva titluri pentru a realiza rolul important pe care acest tip de ușă l-au jucat în scenele de filme și științe-ficțiune precum Battlestar Galactica, Futurama, 2001: O Odisee Spațială filmele science-fiction B, atât de obișnuite în anii șaizeci și șaptezeci, în care ușile automate din carton păreau kitsch ca și filmul în sine.

Usi automate in filme si televizoare